Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди днес, че отношенията

...
 Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди днес, че отношенията
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Идва нова Студена война

 Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести през днешния ден, че връзките сред Русия и Съединени американски щати се утежняват и се приближават до обстановка " сходна " на Студената война, предадоха международните организации.
 

Той прикани за взимане на защитни ограничения, само че означи, че обстановката се разграничава от тази през Студената война в два аспекта. Първият е, че в този момент има доста повече участници в споровете, в сравнение с в ерата на две свръхсили. И второ, има по-малко открити канали за връзка, които да попречат на ескалацията на проблемите. Гутериш изрази надълбоко безпокойствие от протичащото се.

 

" По време на Студената война имаше механизми на връзка и надзор, с цел да се избегне ескалацията на случаите, с цел да се обезпечи, че нещата няма да излязат отвън надзор, когато напрежението се повиши. Тези механизми бяха разрушени ", сподели Гутериш.

" Мисля, че е време за подобен жанр защитни ограничения - да се подсигурява ефикасна връзка, да се подсигурява дарба да се предотврати ескалацията. Вярвам, че този жанр механизми още веднъж са нужни ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР